Det vil bli foretatt en oppdatering av Nakos i dag, 03.03.2016 klokken 15:00.

Hoppa över nyhets- og infotavle

Nyhets- og infotavle

Bild av Nora Seland
Kurs i avansert prehospital behandling for leger
av Nora Seland - onsdag, 3 maj 2017, 10:43
 

Kurset er laget for leger som allerede har prehospital erfaring og ønsker et kurs med høyt faglig nivå, diskusjoner og erfaringsutveksling med andre erfarne kollegaer. Kurset holdes på Haraldvangen 25. - 27 september 2017.

Se vedlegg for mer informasjon og påmelding.

Bild av Nora Seland
Lansering av hjertestarterregisteret og 113.no
av Nora Seland - onsdag, 19 april 2017, 11:09
 

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og daglig leder i NAKOS Jan Erik Nilsen- Målet er at alle hjertestartere er tilgjengelige for AMK slik at de kan gi informasjonen videre til publikum, sa Helse- og omsorgsminister Bent Høie, på lanseringen av det offentlige hjertestarterregisteret.

På nettsiden 113.no er det nå mulig å registrere hjertestartere.
- Det er viktig at alle som har en hjertestarter logger seg inn på 113.no og legger inn infomasjon, oppfordret Høie. Dette øker sjansen for å redde liv.

Mange aktører
Helse- og omsorgsdepartementet besluttet i 2015 at det skulle opprettes et hjertestarterregister i offentlig regi. Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin (NAKOS) fikk oppdraget av Helsedirektoratet. Prosjektleder Siw Lilly Osmundsen har stått i spissen av arbeidet.

- Arbeidet har involvert mange aktører og det er mange brikker som har måttet komme på plass, før vi nå endelig kunne lansere det offentlige registeret. Vi er nå inne i en spennende fase der vi er i gang med å få registeret på kartene i AMK-sentralene, noe som vil bidra til å redde flere liv, forteller Osmundsen.

 
Bild av Nora Seland
Nytt e-læringskurs
av Nora Seland - onsdag, 19 april 2017, 11:09
 

Nasjonal veileder for helsetjenestens organisering på skedestedI januar kom den nasjonale veilederen for helsetjenestens organisering på skadested IS-2536. Fra i dag kan du ta et e-læringskurs her på portalen, som har som målsetting å gi en innføring i veilederens innhold. Kurset er åpent for alle.

 
Bild av Nora Seland
Foredrag på nett
av Nora Seland - måndag, 27 mars 2017, 11:34
 

Konferansen Skandinavisk Akuttmedisin er over for denne gang. To flotte dager med gode faglige presentasjoner og mange interessante diskusjoner. For deg som ikke fikk deltatt, og for deg som gjerne vil se foredragene en gang til, ligger nå de fleste foredragene ute på nett.